Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Τάνια Γεωργούλα: Γιατί συμμετέχω σε αυτές τις εκλογές

Δεν είχα στο μυαλό μου να ασχοληθώ με εμφανή και άμεσο τρόπο με τα κοινά. Αγαπώ την πόλη μου και τους ανθρώπους της και, όπως όλοι μας, παρατηρώ και σχολιάζω τα, κατά τη γνώμη μου, κακώς κείμενα και τις ελλείψεις.
Με ενοχλεί που ταξιδεύοντας σε άλλες πόλεις του εξωτερικού και της Ελλάδας βλέπω ότι η δική μας υστερεί, ενώ θα μπορούσε να μην έχει κάτι να ζηλέψει.
Επιπλέον, ως νέος άνθρωπος, θεωρώ ότι επιβάλλεται οι νέοι να συμμετέχουν, γιατί, αν όλοι αρνούμαστε τη συμμετοχή μας, τότε θα πρέπει να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα ό,τι μας προσφέρεται χωρίς αξιώσεις για αυτά που επιθυμούμε, καθώς θα έχουμε αφήσει τη δράση μόνο σε άλλους.
Έτσι, αποφάσισα να στηρίξω με τη συμμετοχή μου τη Διάβαση Πεζών και τον υποψήφιο δήμαρχο Παναγιώτη Κοτρώνη.
Πιστεύω πως η δημοτική κίνηση ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ ενδιαφέρεται πραγματικά για το Δήμο μας, τόσο για την πόλη όσο και για τα χωριά που τον απαρτίζουν. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να της δοθεί η ευκαιρία να αποδείξει την ικανότητα της για την πραγματική αναμόρφωση του Δήμου Σερρών, αφού έχει αποδείξει το πόσο μπορεί να αγωνιστεί και το πόσο πραγματικά επενδύει στην εμπιστοσύνη και στην ακεραιότητα για μια ομορφότερη και λειτουργική πόλη, με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα.
Να αποδείξει ότι για τη διοίκηση του Δήμου μας είναι μονόδρομος ο έντιμος τρόπος, η σωστή οργάνωση, η αξιοκρατία, η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα.
Να αποδείξει πως η νοοτροπία, οι αξίες και οι πρακτικές αλλάζουν για μια νέα ποιοτική ζωή, με προσέγγιση πολιτοκεντρική, στον προνομιούχο αλλά παραμελημένο τόπο μας, με ενεργούς πολίτες, τοπικές συλλογικότητες και αυτοδιοίκηση σε κοινές δράσεις, με κίνητρα στους νέους να εγκατασταθούν στην πόλη μας, να δώσουν παραγωγική ζωντάνια, να υλοποιήσουν με την βοήθεια του Δήμου τις καινοτόμες ιδέες τους, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
 Γι’ αυτό, αναμένουμε τη στήριξή σας, για να δείξουμε όλοι μαζί ότι θέλουμε μια αλλαγή!

Πιστεύω πως:

- Η κοινωνία μπορεί να αλλάξει με τη συμμετοχή και συμβολή των νέων
- Οι νέοι τολμώντας μπορούν να κάνουν πράξη το όραμα της Έξυπνης Πόλης
- Η πόλη μας έχει ανάγκη τον νέο πολίτη
- Η ελπίδα για μια πόλη ανάπτυξης θέλει δουλειά συνέπεια και νέους με όραμα και υπευθυνότητα
- Τη δημόσια εικόνα της πόλης (το «Brand name») το διαμορφώνουν περισσότερο από όλους οι νέοι

- Η ηλικία από μόνη της δεν είναι προσόν, είναι όμως ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης οι νέοι, με τη φρεσκάδα και την αγωνιστικότητά τους, να είναι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του δημόσιου βίου









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου